Chokladmarängtårta

IMG_2167Sonen fyller sex år i veckan och har beställt chokladtårta. Vi köper färdiga bottnar då det kommer bli flera tillställningar under kommande vecka – där sonen till barnkalaset har valt tema pannkaksfest. Tårtan idag fyller jag med chokladmousse och chokladgrädde. Jag varvar vanlig botten med en platta marrängtårtebotten för att få ett lite crispigt inslag mitt i tårta och även få tårtan att bli lite högre. Mellan chokladvarven har jag hallon.Som dekoration på tårtan har jag chokladhjärtan och noblesse.

Chokladmoussen har jag köpt färdig att vispas med mjölk. Den börjar jag med så den får stå en stund i kylen innan det är dags att lägga ihop tårtan.

1 dl kakaoIMG_2162
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde

Därefter förbereder jag chokladgrädde, som ska stå en stund för att kakaon och sockret ska blanda sig med grädden innan man vispar, detta för att den inte ska bli grynig.

IMG_2163

 

När jag sedan bygger tårtan har jag först en tårtbotten, brer på ett lager med chokladmousse och därefter hallon. Efter det en marrängbotten där jag lägger chokladgrädde på innan ytterligare en botten med hallon och chokladmousse. För att sedan avsluta med en botten och täcka med chokladgrädde. Jag brer chokladmousse runt om för att det få tårtan tvåfärgad.

 
IMG_2164IMG_2165

 

 

 

 

 

 

Avslutningsvis dekorerar jag med nobless för att det ska se ut som en blomma och gör en sexa med choklad och kaffesås.

Easy AdSense by Unreal