Laxsoppa med räkor

IMG_2051För inte så länge sedan gjorde vi en annan soppa med lax och alla var jätteförtjusta. Därför passar vi på att göra en annan variant och även den gick hem. Vi försöker göra soppa en gång i veckan och det här är även en bra variant med en extra dag med fisk.

500 g laxfiléIMG_2042
1 l fiskbuljong
2 dl grädde
1 röd paprika
1 gul paprika
6 schalottenlökar
1 morot
1 dl purjolök, finhackad
2 dl broccolibuketter, färska
räkor
2 msk olivolja
1½ tsk curry
1½ tsk torkad oregano
salt
malen peppar

IMG_2047Hacka paprikan fint. Skala och skiva schalottenlöken. Skala moroten och skär den i små, fina tärningar. Finhacka purjolöken. Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, morot, paprika, lök och purjolök och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter. Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i laxen och broccolin i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Skala räkorna och lägg dem i botten på tallriken när du serverar.

IMG_2041

Easy AdSense by Unreal