Äggröra på Högbo

Äggröra är ett uppskattat inslag på frukostbuffén, men det finns de som är goda, de som är okej och sen tyvärr de som inte alls är goda. På Högbo Brukshotell har de fått pris för bästa frukost tidigare och det är en känsla de valt att behålla – en frukost som finns kvar i minnet långt efter att man varit på Högbo.I Sverige äter man inte lika mycket varmt till frukost som utomlands, men äggröra och bacon är alltid något jag väljer (och hoppas på att det är en god variant) när jag äter hotellfrukost.

Från Högbo Brukshotell kommer kokboken, En dag på Högbo brukshotell, och det är därifrån jag hittar receptet på den äggröra vi avnjutit till frukosten. Inte den klassiska varianten, utan istället gjord på béchamelsås.

6 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk vetemmjöl
1 msk smör
1 krm salt
lite svartpeppar

Fräs smör och mjöl utan att det får färg. Häll på mjölken och grädden och koka upp under omrörning. Salta och peppra. Knäck äggen och vispa lätt. Häll béchamelsåsen i äggen och vispa runt. Häll tillbaka i en ny kastrull eller en stor stekpanna. När det blir en smulig kräm är den färdig.

 

 

Easy AdSense by Unreal