Restpastagratäng

Att kasta mat känns verkligen onödigt. Jag har matlåda till jobbet så där försvinner mycket rester – men vad gör man annars med det man får över. Pasta brukar jag frysa in i påsar och sen göra pastagratäng, makaronipudding eller liknande där man kan ta tillvara på både pasta, ostkanter och skinka, korv eller bacon som blivit över. Med andra ord, det går att blanda i det man har – vilket är ett underbart sätt att ta vara på diverse olika rester. Jag har bara tagit av det jag har hemma och har därför inga proportioner.

spaghetti
korv
matlagningsgrädde
ägg
svartpeppar
riven ost

Jag börjar att lägga pasta i botten, delar korven i bitar och lägger ovanpå. Därefter blandar jag matlagningsgrädde (kan lika gärna vara mjölk) med ägg och lite av den rivna osten och ser till att det blandar sig ordentligt med korv och pasta. Slutligen strör jag riven ost överst och ställer in formen i 200 grader, ca 20-25 minuter.

Easy AdSense by Unreal