Pasta med ratatouille och fetaost

Det här var en av rätterna som följde med Matlyckas matkasse, jag var först lite skeptisk till att barnen skulle äta något som var helt vegetariskt som detta – men alla åt med god aptit, så det här tror jag att vi kommer att göra fler gånger. Ett bra sätt att äta grönsaker – och göra som Remy i råttatouille som drömmer om att bli en berömd mästerkock, genom att bjuda på det godaste han visste – ratatouille var spännande för barnen.

1 squash
1 aubergine
1 fänkål
1 röd paprika
1 gul paprika
2 + 1 msk olja
1 tsk salt
350 g pasta
1 gul lök
2 vitlöksklytor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
150 g fetaost

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skär squash och aubergine i halvmånar, strimla fänkålen och skär paprikan i bitar. Fördela grönsakerna på en plåt och ringla 2 msk olja över och strö över salt. Ugnsrosta grönsakerna mitt i ugnen 15-20 minuter så de får lite färg, rör om efter halva tiden. Koka pastan, under tiden skala och hacka lök och vitlök, fräs det i 1 msk olja i en kastrull eller stekgryta som är tillräckligt stor för alla grönsaker. Häll på krossad tomat, skölj ur med ½ dl vatten och häll på , krydda med timjan och basilika och låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med lite salt. Blanda försiktigt i grönsakerna. Lägg fetaosten i en skål och smula sönder den försiktigt med en gaffel. Servera pasta med ratatouille och fetaost. Det är gott att strö lite chilikrydda på.

Disney and Pixar?s RATATOUILLE movie image

Easy AdSense by Unreal