Frozen Strawberry Daiquiri

En sval och somrig drink som passar både som fördrink men är också ett trevligt avslut på middagen istället för en dessert.Det är mycket dekorativt att skiva jordgubbar och placera runt om kanten på glaset. Vilket glas man sen väljer att servera det i gör stor skillnad på hur man upplever det. Det sägs att en daiquiri ska vara riktigt kall. Det är inte förrän då som rommen visar sin rätta sida. Frys gärna glaset en kort stund före servering så det är riktigt kallt.

4 isbitar
4 jordgubbar
2 cl pressad lime
1 cl sockerlag
2 cl jordgubbssaft
4 cl rom

Lägg isbitarna i en kökshandduk. Krossa grovt mot golvet eller annat hårt underlag. Blanda därefter isen med resten av ingredienserna i en hushållsmaskin. Mixa några sekunder tills drinken är len och känns lite som sorbetglass.  Tag ett stort cocktailglas på fot. Häll upp drinken. Servera gärna med ett sugrör, klipp av det om du väljer att servera det i ett lite lägre glas eller glas på fot.

Easy AdSense by Unreal