Citron och rosmarinstekt lamminnanlår

I veckans Linas Inspirationskasse finns lammkött, gott så det sparade vi till helgen. Tillbehöret som skulle serveras till; pecorinostuvad vitkål är vi dock lite skeptiska emot. Men det är ju ändå det som är tanken, att vi ska få nya inspirationer och få möjlighet att testa nya saker. Det som förvånar oss mest är dock att det är vitkålen som är godast.

500 g lamminnanlår
1 kruka rosmarin
1 citron, rivet skal
olivolja
salt
svartpeppar

5 dl vatten
3 dl matvete
1 kycklingbuljongtärning

ca 500 g vitkål, finstrimlad
1 klyfta rödlök
2 msk smör
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
ca 75 g finriven pecorino
svartpeppar
½ pkt persilja

Börja med att sätt ugnen på 150 grader. Finhacka en kruka rosmarin och finriv det yttersta på citronen. Blanda skalet och hälften av rosmarinen. resterande spar du till senare. Stek lamminnanlåret runtom i lite olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsform och gnid in det med blandningen av citronskal och rosmarin. Ställ sedan in den i ugnen och låt den stå där 30-35 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 60 grader. Koka upp 5 dl vatten och rör ner matvetet och koka det enligt anvisning på kartongen. Finstrimla vitkålen och klyfta en rödlök (vi gjorde utan rödlök). Smält smör i en stekpanna och rör ner mjöl. Vispa i mjölk och vatten, lite i taget och pressa sedan ner vitlök. rör i den rivna peccorinon och låt att puttra ihop till en stuvning. Tillsätt kål (rödlök) och hackad rosmarin och låt allt koka mjukt i två minuter. Smaka av med svartpeppar och tillsätt eventuellt lite vatten. Blanda ner ½ pkt persilja i matvetet och skär köttet i tunna skivor och servera tillsammans med den stuvade vitkålen.

 

Easy AdSense by Unreal