Varmrökt lax med hovmästarpotatis

Första påsen från Linas inspirationskasse innehöll lax, kalkon och fläskfilé. Lite lyxigare vardagsmat är min första tanke då det mer känns som helgmat, men det tackar jag inte nej till även om det serveras mitt i veckan. Visst går det att spara det till helgen, men med de fräscha grönsakerna och frukten som medföljde så känns det otroligt dumt. Maten kategoriseras som snabb, medel och tuff och det här är den snabba varianten av matlagning.

900 g småpotatis
½ dl svensk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
1 krm salt
3/4 olja
1 pkt dill
150 g sockerärtor
½ knippe stjälkselleri
1 rödlök
1 citron
500 g varmrökt lax

 

 

 

 

 

 

Skölj och dela potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Blanda senap, vitvinsvinäger, socker och salt. Vispa ner olja och därefter dill. Ställ den åt sidan och finstrimla sockerärtor, stjälksellerin i sneda tunna skivor och finstrimla rödlöken och lägg allt i en bunken och blanda med den nykokta potatisen och såsen. Skär citronen i klyftor och servera potatissalladen med lax och citron.

Easy AdSense by Unreal