Thailändska kalkonbiffar med mynta och nemsås

Hemma hos oss är det inte så populärt med hemrullade köttbullar, så därför blir jag jätteglad när dessa kalkonbullar slinker ner. Dock är de andra ingredienserna inte så uppskattade, men det är bra att man kan servera dessa bredvid. Annars tycker jag att det här är jättegott och jag tror att i alla fall kalkonbiffarna/bullarna kommer att serveras hemma hos oss igen. Den tredje rätten i vår första påse, är klassad som tuff, så den spar jag till helgen. Inte för att jag tror att jag tycker att det är svårt, men för att det känns lite som ett projekt som tar lite tid och det är inte riktigt kompatibelt när man ändå kommer hem sent och har hämtat på förskolan.

4 portioner jasminris

Nemsås:
1 msk riven ingefära
skal från 1 lime, saft från ½ lime
60 ml fisksås
2½ msk socker
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tks sambal oelek
1/4 kruka, finstrimlad mynta

morotssallad:
350 g morötter
½ kruka koriander
1 lime, jucie
2 tsk olja
1 msk flytande honung

kalkonbiffar:
500 g kalkonfärs
½ kruka koriander
1 ägg
1 vitlöksklyfta
½ tsk sambal oelek
½ tsk salt

ströbröd att vända biffarna i
olja att steka i

isbergssallad
3/4 kruka mynta

Sätt på ris och börja sedan med nemsåsen. Skala och finriv ingefäran, blanda med skal och saft från lime. Tillsätt fisksås, socker, vatten, vitvinsvinäger och sambal oelek. Skiva resterande limen och lägg i den. Finstrimla 1/4 kruka mynta och blanda i, ställ sedan skålen åt sidan. Skala morötterna och skiva dem vidare i breda strimlor med potatisskalaren eller en osthyvel. Finhacka koriander (½ kruka) och lägg det tillsammans i en bunke. Pressa i limejuice, tillsätt olja och flytande honung.

Därefter börjar du med biffarna. Blanda kalkonfärsen med resten av koriandern, ägg, pressad vitlöksklyfta, sambal oelek och salt. Rör ihop och forma till 12 biffar. Vänd dem i ströbröd och stek dem sedan på medelvärme 3-4 minuter per sida. Plocka bladen från isbergssalladen och lägg dem på ett fat tillsammans med resten av myntan. Servera sedan genom att lägga en kalkonbiff i ett salladsblad tillsammans med mynta och rulla ihop, doppa i nemsåsen och ät tillsammans med morotssalladen och ris.

Easy AdSense by Unreal