Räkor Indienne med pasta

Vi har tidigare ätit soppa Indienne, som jag bara avgudade, här istället en Pastasås med räkor som är gjord på liknande sätt med curry och mango chutney i såsen. Det blir riktigt gott och alla både tar mer och frågar om vi inte kan äta det igen. Det här är en rätt som kan ätas både med räkor, kyckling, kött eller varför inte vegetariskt och ta till mer grönsaker.

500 g räkor
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
100 g färska champinjoner
2 msk margarin el. smör
2-3 tsk curry
1 burk creme fraiche
1 dl chilisås
1 röd paprika
1-2 dl mango chutney
några droppar tabasco

Börja med att skala räkorna. (Skalet kan man med fördel koka och göra en god fond på att använda till något annat). Fräs lök och vitlöken med champinjonerna ca 5 min tillsammans med curryn. Blanda ner creme fraiche och chilisås. Skär paprikan i tärningar, blanda ner. Tillsätt mango chutney. Koka ett par minuter. Om det blir för tjockt, späd med mjölk. Rör sist i räkor så att de blir varma. Ät tillsammans med ris eller pasta, t.ex. tagliatelle, och en sallad.

 

 

 

 

 

 

Vin till maten: Vi är nog i grunden rödvinsdrickare, men jag måste hålla med om att viss mat kräver ett vitt vin och det här är ett av dem. Vi har en flaska Fontana Candida (art.nr 2410) hemma som får gå till det här. Och det är jättegott. Ett vin som klassas som torrt, fruktigt och friskt på systembolaget. Det finns både i hel-, halv- och magnumflaska. Det beskrivs som ett torrt, ungdomligt vin med inslag av päron, melon och citrusskal.

Easy AdSense by Unreal