Dubbelt snabbröd

Det här är ett recept som gör att man snabbt kan få ihop ett gott bröd. Där honungen i yoghurten tillför sötma. Degen jäser bara en gång och sedan viker man bara ihop det så man får ett stort bröd att grädda.  Det gör också att man får en trevlig form på brödet att ställa fram på bordet.

1 pkt jäst
2½ dl yoghurt med honung
2½ dl hett vatten
1½ tsk salt
2 msk majsolja
10 dl lantbrödsmjöl, fyra sädesslag + 1 dl till utbakningen
1-2 tsk flingsalt

Blanda yoghurt och vatten i en kastrull och värm till 37 grader, smula i jäst och rör tills den löst sig. Tillsätt salt, olja och mjöl till en lös och smidig deg. Stjälp upp degen på en plåt med mjölat bakplåtspapper.

Tryck ut degen så att den täcker knappt hela pappret. Låt den jäsa under bakduk 45-60 minuter. Sätt på ugnen 200 grader. Vik ihop degen med hjälp av pappret. Strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.