Ananaspaj

Vi får besök som har tagit med sig en underbar ananaspaj. Den är fortfarande varm när den ställs på bordet och den doftar underbart. Vi äter den med lite grädde till. för enkelhetens skull brukar vi ha en spraygrädde stående i kylen. Se bara till att skölja ut hatten med varmt vatten så det inte ligger gammal grädde i toppen då den lätt möglar.

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lättcrème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg och tryck sedan ut den i en pajform. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Easy AdSense by Unreal