Räkonara

Hemma hos oss är Carbonara ett populärt, återkommande inslag. Jag varierar gärna matlagningen men vill samtidigt laga favoriter. Jag hoppas därför att denna variant med räkor i stället för fläsk/bacon ska passa familjen. Det är även lite festligare att kunna servera även på helgen till lite sallad och vitlöksbröd. Receptet har jag hittar på norsk fisks hemsida.

300 g räkor, skalade
3 äggulor
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl parmesanost
1 lök, gul
½ vitlöksklyfta
salt
peppar
spagetti

Koka spagettin. Blanda gräddmjölk och äggulor, riven parmesan, fint hackad gul lök, en halv klyfta pressad vitlök, salt och rikligt med svartpeppar i en stor skål. Hacka räkorna grovt. Blanda räkorna med den kokta spagettin. Häll tillbaka blandningen i spagettikastrullen. Värm pastan tills den börjar bli krämig.

Easy AdSense by Unreal