Laxtårta med räkor

När det gäller lax- och räktårta finns det hur många olika varianter som helst, jag tror att jag har minst sju åtta olika recept att testa. Här har jag bara valt ett i mängden. Även om vi valt att hålla det enkelt till påsken, och mer anpassa buffén till barnen så känner jag att jag vill ha ett lite mer ”vuxet” inslag också.

225 g kavring
75 g smör, smält

Fyllning
5 st gelatinblad
150 g rökt lax
200 g räkor, skalade
2 dl crème fraiche
2 dl gräddfil
1 dl purjolök, finstrimlad
½ dl dill, finhackad
salt
svartpeppar

Garnering:
löjrom
dill
citron

Smula kavringen och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant och ställ den svalt. Blötlägg gelatinblad. Strimla laxen fint och hacka räkorna grovt. Blanda créme fraiche, gräddfil, dill och purjolök. Lägg i lax och räkor och smaka av med salt och peppar. Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme. Blanda i ett par skedar laxröra. Häll blandningen i laxröran och rör om väl. Bred ut i allt formen, släta till och ställ kallt i kylen, minst 2 timmar. Dekorera med rom, dill och citron när du har tagit av kanten.

Easy AdSense by Unreal