Kalljästa frallor med grahamsmjöl

Vem vill väl inte ha nygräddat bröd på morgonen? Genom att göra i ordning och sedan ställa in dem i kylen över natten låter man dem kalljäsa så att det bara är att grädda dem på morgonen. Av det här receptet blir det 20 st och även om det mest är vetemjöl i dem får det en god smak av den lilla skvätt grahamsmjöl som tillsätts. Här har jag även fått hjälp av makens femtonårige son att baka.

50 g jäst
6 dl kallt vatten
2 msk olja
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
ca 12 dl vetemjöl special

vallmofrön/Sesamfrön

 

Smula jästen i en degbunke och rör ut den i lite av vattnet. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och resten av vattnet. Häll i det mesta av vetemjölet och arbeta degen smidig. Själp upp degen och knåda i resten av mjölet. Dela degen i 20 bitar och rulla till släta bullar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck med en bakhandduk och ställ in plåten i kylen över natten. Ta ut bullarna ur kylskåpet morgonen efter och låt dom stå i rumstemperatur medan ugnen värms upp till 250 grader. Pensla med vatten och strö på vallmo- eller sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Easy AdSense by Unreal