Renskavsgryta

Det här är en krämig gryta med många smaker. Receptet är enligt LCHF men går att göra en egen smalvariant genom att byta till matlagningsgrädde eller creme fraiche och då servera lite ris till. Äter man enligt LCHF – Lite kolhydrater och mycket fett – har man här 3 % kolhydrater, 23 % protein och 74 % fett.

2 pkt renskav
1 gul lök
1 paprika
2 tomater
smör till stekning
2 dl creme fraiche eller grädde
dijonsenap
soja
salt
peppar
rosmarin

Skär löken tunt, strimla paprika och skåla tomaterna (häll kokande vatten på dem så är det lättare att dra av skalet på dem. Skär därefter tomaterna i små bitar. Smält smör och bryn lök och paprika. Lägg det åt sidan och bryn renskaven. Tillsätt grönsakerna, tomaterna och rör om. Häll i creme fraiche eller grädde och låt allt koka på svag värme några minuter. Smaksätt med senap, soja, salt och peppar. Klipp gärna lite kvistar rosmarin över.

Easy AdSense by Unreal