Pasta Pomodoro (smalmat)

Det här receptet kommer från Leila Lindholm och är en enkel tomatpasta med många smaker; mozarella, tomater och basilika. jag tycker att den passar både till fest och vardag. En snabblagad och mycket god pastarätt som barnen gillar, är smal och även vegetarisk.

400 g spagetti
2 vitlöksklyftor
5 mogna tomater
1 msk smör
1 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 ask körsbärstomater
2 pkt mozzarella, gärna färsk buffel
1 kruka basilika

Koka pastan i saltat vatten. Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna. Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör. Tillsätt honung, tärnad tomat och koka ihop såsen till en simmig konsistens, cirka 3 minuter. Smaksätt såsen med vinäger, salt, och svartpeppar från kvarn. Blanda pastan med tomatsås på ett stort serveringsfat. Strö på delade körsbärstomater och riv över mozzarella och basilika.

Easy AdSense by Unreal