Pad thai (smalmat)

En thailändsk klassiker och det vi brukar beställa åt barnen när vi äter på den lokala woken. Det här receptet kommer från viktväktarna och ger 5½ points per portion och 350 kcal. Jag tyckte att det var gott, men kommer nog nästa gång jag gör pad thai att byta sort på nudlarna, de tunna risnudlarna föll inte riktigt mig i smaken.

125 g risnudlar
2 vitlöksklyftor, pressade
2 cm färsk ingefära, skalad och finhackad
1 ägg
2 tsk olja
250 g kycklingfilé, strimlor
3 salladslökar, hackade
½ tsk torkade chiliflingor
125 g färska böngroddar
2 morötter, grovrivna
3 msk soja
(50 g torrostade jordnötter/cashewnötter)

Lägg nudlarna i en stor skål och häll på kokande vatten. Låt det stå ca 4 minuter. Häll av vattnet och spola dem i stället i kallt vatten. Värm en wok eller stekpanna med 1 tsk av oljan. Lägg i vitlök, ingefära och det uppvispade ägget. Rör med en trägaffel tills ägget stelnat till äggrör. Ta upp blandningen. Hetta upp resten av oljan i pannan och lägg i kycklingstrimlorna. Fräs dem under omrörningen 8-10 minuter. Tillsätt salladslök och chiliflingor och låt det fräsa ett par minuter till. Lägg i nudlarna, böngroddarna (allt utom ca 4 msk) och morötterna. Låt allt fräsa 3-4 minuter och blanda i äggröran, soja och det mesta av nötterna. Strö över resten av böngroddarna och nötterna och servera.

Vi hoppar över att blanda i nötter så att alla kan äta, men serverar en skål med cashewnötter för de som tål/tycker om dem.

Tips, Här kan man byta ut kycklingen till biff, räkor eller helt enkelt äta utan något till och på så sätt få en helt vegetarisk rätt.

Easy AdSense by Unreal