Kött- och grönsakssoppa (smalmat)

Vi har lite lövbiff kvar och jag steker det tillsammans med lite lök och kokar sedan det tillsammans med potatis, morot och palsternacka och gör en snabb kött- och grönsakssoppa till lunch. Jag låter det stå och puttra en bra stund. Till soppan äter vi smörgås.

300 g lövbiff, strimlad
1 röd lök
smör att steka i
1 msk tomatpuré
4 potatisar
3 morötter
2 palsternackor
1 ½ liter vatten
2 köttbuljongtärningar
svartpeppar
1-2 msk gräslök

Jag börjar med att steka kött tillsammans med lök i lite smör i en stekpanna, på slutet tillsätter jag lite tomatpuré och drar några varv på pepparkvarnen. Jag låter det steka ihop innan jag häller över det i kastrullen med vatten och buljongtärningen. Därefter skalar och tärnar jag potatis, morot och palsternacka och låter allt koka i kastrullen tillsammans med lite gräslök.

 

Easy AdSense by Unreal