Kebabkryddor

Kryddblandning som man använder till kebab är speciellt framtagen för att passa just kebabrätter. Innehållet när man köper den varierar beroende på vart man köper den. Det finns inget standardrecept, men typiska kryddor är spiskummin och paprika/chili. blandat med lök och/eller vitlök, salt och någon örtkrydda som basilika och/eller oregano. I de flesta kryddbodar på marknader eller i butiker finns olika varianter av kebabkrydda, och om man inte hittar sin egen favorit är det enkel att göra den själv. Med andra ord de proportionerna som jag väljer kanske inte passar dig, så man får prova sig fram och hitta sin favoritblandning. När jag gör brukar jag kombinera;

cayennepeppar
gurkmeja
koriander
paprika
peppar
spiskummin
vitlök
oregano

Därefter köper jag antingen färdigskuret kebabkött som finns att köpa i frysdisken, eller så steker jag köttfärs utan att röra allt för mycket i det så det blir lite större bitar och häller på kryddmixen. Köttet är gott till en sallad, i pitabröd, på pizza eller till ris, bulgur eller pommes stripes med en vit och/eller röd sås.

Easy AdSense by Unreal