Hjärtformade bröd

Till bröllopsmiddagen bakade jag enkla kuvertbröd i form av hjärtan. Jag använde mig av receptet till Vallmostjärnan jag brukar göra då den degen är mycket lätt att kavla. När jag gjorde dem testade jag att ha flera olika storlekar på pepparkaksformarna, men då degen jäser och det lätt blir att man inte ser att det är ett hjärta, valde jag sedan att använda det som var lite större. ca. 8 cm stort.

50 g jäst
1 dl olja
5 dl vatten, fingervarmt
2 ägg
2 tsk salt
ca 18 dl vetemjöl eller vitt lantbrödsmjöl

pensling;

uppvispat ägg

Smula ner jästen i en bunke. Häll på vatten och olja och rör ut jästen. Tillsätt ägg, salt och det mesta av mjölet, lite behöver du spara till utbakningen. Arbeta ihop degen och låt den sedan jäsa övertäckt ca 30 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord, dela degen i fyra delar, kavla ut varje del till cirka 25 cm i diameter. Måtta ut hjärtan och lägg dem på plåten med ganska gott mellanrum så de inte jäser ihop. Vispa ägg och pensla gifflarna. Grädda i 225 grader, mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

Easy AdSense by Unreal