Enkel flygande Jakob

Jag tog fram kycklingfiléer från frysen i morse utan att veta vad jag skulle göra med dem, men under dagen väcktes suget efter flygande Jakob, tyvärr hade jag inte allt hemma men gjorde en enkel variant av det som fanns. Maken är i England och jobbar så vi passar på att göra en med cashewnötter. Mitt ursprungliga recept innehåller både banan och bacon, men här jag bara lagt ris i botten, stekt kycklingen och blanda grädde med chilisås och lagt på cashewnötter. Fördelen med flygande Jakob är att man kan förbereda den, till och med ha färdig i frysen och sen bara blanda grädde och chilisås, innan man ställer in den i ugnen.

2 ½ dl ris
6 dl vatten
3-4 kycklingfiléer
2 dl grädde
2 msk chilisås
1 – 1 ½ dl cashewnötter eller jordnötter

(bacon)
(banan)

Jag börjar med att sätta ugnen på 200 grader, kokar riset och steker kycklingen som jag skurit i mindre bitar. Sedan lägger jag riset i en ugnsform, lägger kycklingen över och avslutar med cashewnötter. Avslutningsvis blandar jag grädden som jag vispat med chilisås och brer på den ovanpå allt. Ställer in formen mitt i ugnen 10 minuter. Här räcker tiden i ugnen med tio minuter, men har man förberett den tidigare behöver man ha närmare en halvtimme i ugnen, då kan man avsluta med att bre på grädde efter drygt halva tiden i ugnen så det övre lagret på gratängen inte blir bränt.

Easy AdSense by Unreal