Köttbullar med fetaost och soltorkade tomater

Ibland gäller det att blanda smaker. Barnen älskar köttbullar, medan vi vuxna vill ha lite andra smaker i. Här har jag hittat ett recept i Pernilla Wahlgrens julbok som är lite Medelhavsinsprirerat med fetaost och soltorkade tomater. Ett recept som är bra att blanda och byta ut lite som man själv önskar. Jag tycker att det är trevligt inslag med de bitar av ost och tomat som finns i köttbullarna, men vill nog hellre ha persiljan i järparna. Till köttbullarna serverar jag en sås på balsamvinäger.

1 dl ströbröd
1½ dl mjölk
100 g fetaost
100 g soltorkade tomater
1 kruka persilja
800 g nötfärs
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
1-2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk cayennepeppar
1 tsk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta

Jag börjar med att blanda mjölk och ströbröd och låter det stå och svälla medan jag skär fetaosten och de soltorkade tomterna i små bitar. Därefter blandar jag bara i hop alla ingredienser. För att de inte ska fastna rullar jag dem i blöta händer och lägger dem på en blöt skärbräda.

smör till stekningen

 

 

Sås till köttbullarna:

När jag har stekt klart alla köttbullar smälter jag lite extra smör i pannan, håller på 1½-2 msk balsamvinäger och resten som är kvar ur förpackningen med matlagningsgrädde, vispar i såsredning som går att använda direkt i varm sås. Låter allt koka ihop innan jag sedan häller den genom en finmaskig sil så att det inte är klumpar i såsen.

 

Easy AdSense by Unreal