Det här receptet är för två personer så jag har dubblat det så det räcker till hela familjen. Till soppan idag äter vi smörgås då vi precis har fyllt frysen med nybakat bröd. Barnen brukar inte tycka om broccoli, men de älskar broccolisoppa – men det är väl mer att de inte ser buketterna när soppan är mixad.
250 g färsk broccoli
20 cm purjolök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
6 dl grönsaksbuljong
salt
nymalen vitpeppar
örtkrydda
Gott att ha till:
2 msk mild lätt yoghurt
smörgås
Skölj och bryt broccolin i små buketter. Strimla purjon tvärsöver och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs purjo och vitlök lätt. Lägg i broccoli och häll på buljongen. Låt det sjuda under lock ca 5 minuter tills broccolin mjuknar. Mixa slätt och smaka av med salt och peppar och gärna någon örtkrydda.