Tacomiddag – mjuka bröd eller nachos

Tacos är nästan ett givet svar när man frågar barnen vad de vill äta. Samtidigt tycker jag att det är bra, för då äter de grönsaker och de kan själva välja vad de vill ha. En fördel är också att om det är någon som hellre vill ha nachos så går det att enkelt göra två middagar utan att laga två rätter.

600 g Köttfärs
2 påsar tacokrydda
1 dl vatten

Tillbehör
Isbergssallad
rödlök, hackad
majs
tomat
gurka
riven ost
tacosås
creme fraiche
tortillabröd eller hårda skal
nachochips

Jag börjar med att steka köttfärsen och sen hälla i kryddorna, röra om och sedan låta det stå på platten och puttra i hop med lite vatten. Under tiden skär jag upp grönsakerna och värmen bröden i micro eller ugn. Sen får var och en välja om de vill ha bröd eller nachos.

Till nachos lägger jag ut chipsen på tallriken, köttfärs och slutligen ost. Kör i micro på full effekt i 1 min. Sen gör jag i ordning med grönsaker, sås och creme fracihe. I bröden försöker vi att fylla bara på en fjärdedel av brödet för att det enkelt ska kunna gå att vika ihop utan att fyllningen ramlar ut när man äter den.

Easy AdSense by Unreal