Fyllda omeletter

Jag brukar göra omelett emellanåt. Det är både enkelt, gott och mättande. Sen brukar jag också låta alla få välja vad de vill ha i sin omelett. Jag börjar med att steka de tillbehör var och en väljer och sedan gör jag så att det kommer in i omeletten. Vill man ha ost i så kommer det mellan, sen dubbelviker jag den så var och en får en halvmåneomelett. En bra lunch kombinerad med lite sallad.

Det här är baserat för en omelett.

3 ägg
2 msk vatten
kryddor
smör att steka i

tillbehör/vad man har hemma;
rödlök
champinjoner
bacon/skinka
tomat
färsk basilika
paprika
några skivor ost

Jag börjar med att steka tillbehören i lite smör, samtidigt passar jag på att vispa ihop ägg och vatten samt tillsätter lite krydda. Idag valde jag att ta lite basilika och några varv med svartpepparkvarnen. Jag avvaktar lite med att ta i tomaterna för att de inte ska bli för blöta och bli tomatsås i omeletten utan ändå behålla lite av sin färskhet. När tillbehören är färdiga häller jag på äggsmeten och rör om lite försiktigt så att allt stelnar. När den sitter ihop i ett stycke tar jag ostskivorna och lägger på halva omeletten. Därefter tar jag försiktigt och viker ihop omeletten. Låter den steka ngn minut extra på den sidan. För att sedan vända den använder jag ett lock som jag vänder upp omeletten på och sedan bara låter den försiktigt kana ner tillbaka i stekpannan.

 

 

Till omeletten är det trevligt att komplettera med lite sallad, har man mycket grönsaker i så behövs det inte, eller om man blir mätt ändå. Utesluter man kött och äter ägg och ost, kan det här fungera som en vegetarisk rätt.

Easy AdSense by Unreal