Cordon Bleu

Jag brukar göra Kyckling Cordon Bleu och fylla kycklingfilé med skinka och ost och sedan dubbelpanera i mjöl. Men ursprungligen är receptet från Schweiz där den schweiziska maträtten Cordon Bleu är en dubbelpanerad skiva kalvkött som fyllts med emmentalerost och skinka. Den här har vi fått färdiggjorda från slaktaren i vår veckopåse, men de är mycket enkla att göra och mycket goda.

Det här receptet är från Tina Nordström där hon använt lövbiff istället för kalvkött, vilket fungerar alldeles utmärkt.

4 skivor lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck
8 skivor stark ost
4 skivor rökt skinka
dijonsenap, ca 1 tsk per biff
flingsalt, 1 krm per biff
3 msk olja till stekning

Dubbelpanering:
3 st ägg
2 dl mjöl
4 dl ströbröd

Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senapen, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Vik ihop. Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt. Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.

Till Cordon Bleu är det jättegott att ha potatismos, eller bara kokt potatis. Vi hade en pepparsås till, men det går bra att ha den sås man själv tycker passar.Vi hade även strimlad paprika, hemmagjord lingonsylt och inlagd gurka till.

Easy AdSense by Unreal