Pasta med kräftstjärtar och fetaost

Vi har en burk kräftstjärtar i kylskåpet, men det gillar inte barnen. Så eftersom jag bara har tre portionsbitar lax så gör jag pasta med kräftstjärtar till mig och sambon och barnen får lax med pasta. Till den steker jag lök med lite vitlök och använder lime och chili som krydda. Till kräftstjärtarna serverar jag lite tomat och tärnad fetaost.

1 brk kräftstjärtar
2½ dl matlagningsgrädde
½ gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta
basilika
Santa Maria chiliflakes
1 lime, skal och saft

Barilla Spaghetti
Fetaost

Jag börjar med att hacka lök som jag steker tillsammans med pressad vitlök, några skurna basilikablad och rivet skal av lime. Sen häller jag på matlagningsgrädden och saft från lime. Låter det puttra något och lägger sedan bara i kräftstjärtarna så att de blir varma. Till såsen serverar jag spaghetti, blandar i tärnad fetaost och garnerar med basilikablad.

Tips: Snurra spaghettin innan du lägger ner den i kastrullen så lägger den sig runt hela kastrullen istället för att bara samlas på ena kanten. Det blir lättare att röra ner den eftersom och den ”faller ner själv” på ett bättre sätt. Droppa lite olja och krydda gärna spaghettin med lite timjan när du kokar den.

Easy AdSense by Unreal