Köttfärslimpa med katrinplommon

Köttfärslimpa är så enkelt. Det är en rätt som alla i familjen tycker om, det går att förbereda och sen tycker jag att det är så bra att man kan variera till oändlighet med kryddor, om man vill ha bacon antingen i eller lindat runt om. Om man vill ha ost i sin köttfärslimpa eller någon speciell grönsak. Till den här köttfärslimpan har jag valt att ha katrinplommon. Jag tycker att det ger en god smak och det går också att göra god sås på katrinplommon.

 

500 g blandfärs(nöt- o fläsk-)
½ dl ströbröd, osötad
2 dl grädde
3 msk hackad gul lök
1 ägg
salt
svartpeppar, grovmalen
15-20 st katrinplommon
1 dl (ca) vatten
2 msk margarin

Sätt ugnen på 225 grader. Häll ströbröd i en bunke. Häll i grädden och rör ut det. Blanda i färsen och tillsätt lök. Slå ner ägget och rör om till en jämn smet. Krydda med salt o peppar. Smaka gärna om det är lagom. Lägg aluminiumfolie i en långpanna. Smörj med lite margarin. Koka upp katrinplommon i en kastrull med ca 1 dl vatten. Sila bort vattnet, men spara det. Lägg över färssmeten i långpannan och forma till en limpa. Gör en fåra uppå och längs med hela limpan. Fördela de silade katrinplommonen där. För ihop fåran igen, så att katrinplommonen inte syns på limpan.

Smält margarinet och pensla det på limpan. Häll katrinplommonvattnet i långpannan. Stek i ugnen ca 50 minuter. Ös köttfärsen med skyn flera ggr under stekningen. Lägg upp köttfärsen på ett uppläggningsfat. Lägg upp köttfärsen på ett uppläggningsfat och garnera med hackad persilja. Lägg ev.kokta morötter runtom och en kvist persilja. Servera kokt potatis till samt en sås gjord på sky, potatisspad och ev morotspad samt redd med idealmjöl.

Easy AdSense by Unreal