Nachotallrik

Tacofest – fredagsmys, eller i alla fall något vi brukar göra till helgen då det även tar lite tid att förbereda grönsakerna. Den asiatiska marknaden har nått långt i Sverige och det finns massor med produkter att testa i hyllan och möjlighet att finna flera favoriter. Utöver att det är jättegott, tycker jag att det är bra plockmat som samlar familjen och det är ett festligt sätt för barnen att äta grönsaker på.

500 g köttfärs
1 påse Santa Maria tacokrydda, finns även som Hot
2 msk Heinz chilisås
ev 1-2 msk vatten

tortillabröd, finns i olika storlekar
Santa Maria tortillachips, finns i olika smaker
isbergssallad
tomat
gurka
paprika
majs
rödlök
riven ost
creme fraiche

Tacos, eller nachos eller buritos (annan kryddmix)  eller plockmat i andra former är verkligen något som samlar hela familjen. Alla kan vara med och dela, skära och sen tar det lite längre tid att äta och plocka, vilket är ett trevligt sätt att avsluta veckan. Det är ett bra sätt att få barnen att äta grönsaker. Och alla kan få sin mat efter önskemål. När vi äter tacos brukar vi oftast ha mjuka bröd till, tortillas. Men ibland har vi även tacoskal eller tacotubs, som är lite enklare för barnen att hantera. Ibland brukar vi också göra nachotallrik, där man lägger nachos på tallriken (eller gör i långpanna om alla ska äta det), lägger på köttfärs och sedan riven ost. En tallrik brukar jag köra på full effekt 1-1½ minut i micron så att osten smälter och sedan grönsaker i massor och sedan toppa med lite creme fraiche.

Ibland brukar vi fylla mjuka bröd med köttfärs, riven ost och lite tacosås, rulla ihop och gratinera i ugnen så att osten smälter och allt blir varmt. Vilket även fungerar med både kyckling, biff, tonfisk eller quorn, vegetarisk färs. Det finns oändliga möjligheter.

Jag tycker också, att det är ett smidigt sätt att snabbt ordna en liten lunch – då jag brukar frysa in överbliven färs i creme fraiche burkar. Då är det enkelt att bara lägga ett mjukt bröd, eller lite nachochips på en tallrik, köttfärs och riven ost… snabbt, enkelt och supergott – och sen bara fylla på med blandade grönsaker.

Easy AdSense by Unreal