Tacopaj

IMG_2103Det finns flera olika sätt att göra pajdegen när man gör matpaj och det finns möjlighet att göra både på kesella, smör eller som här på bakpulver. En del pajdegar går att kavla, andra trycker man ut direkt i formen.

Jag tycker att det är skönt att alternera fredagstacon med att göra något annat av tacofärsen. Vi brukar göra tacopaj, tacopizza eller äta nachostallrik istället. Paj är också mat som jag tycker är väldigt lämplig att ha färdig portionerad i frysen.

Pajdeg
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1½ dl mjölk

alternativ pajdeg:
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
½ dl flytande margarin
salt

Fyllning:IMG_2102
500 g köttfärs
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 påse Santa Maria tacokrydda
1 brk med Santa Maria hackad chili
ev lite vatten eller Heinz chilisås

4 tomater skurna i skivor
2 brk Arla Creme fraiche tomat och chili
riven ost

Tillbehör:
Sallad, i strimlor
Lök, hackad
Majs
Creme fraich
gurka, hackad
paprika, hackad

IMG_2126Där jag först börjar göra degen och fyller formen, som jag sedan ställer i kylen medan jag gör köttfärsen, steker först vitlök och färs, häller i köttfärs, kryddmix och den hackade chilin. Ibland tycker jag att den är lite för tjock och häller i vatten, ibland passar jag på att hälla i lite Heinz chilisås. . Samtidigt sätter jag på ugnen på 225 grader för att sen kunna förgrädda pajdegen lite.

IMG_3106

 

När det är gjort fyller jag först den med köttfärsen, lägger på tomatskivor och sen brer jag försiktigt över creme fraichen och avslutar sedan med riven ost. Därefter ställer jag in den i ugnen igen och har ungefär en halvtimme på mig att förbereda sallad och duka.

Easy AdSense by Unreal