Lasagne

När jag gjort extra köttfärssås passar jag på att göra en lasagne också. Det är så skönt att ha portionsförpackad mat i frysen om det är bråttom någon gång, eller varför inte i matlåda.

Köttfärssås kan man göra på många sätt, och jag måste erkänna att jag gör den på många sätt också. Det är en rätt som är en bra kylskåpstömmare och även en grönsaksgömmare när det gäller att ha olika saker i maten för att äta mer grönsaker hemma.

Jag gör med andra ord ingen särskilt köttfärssås utan tar lite av varje, vilket också är bra när man har köttfärssås över. Ostssåen är väl också lite på en höft men jag gör så här; smält lite smör i en kastrull, tillsätter 3-4 msk vetemjölk och vispar om. Därefter häller jag i totalt 6-7 dl mjölk, vispar om under tiden. Avslutar med att ha i 2-3 dl ost och låter den smälta. Lite salt och lite peppar.

Jag varvar sedan sås, lasagneplattor och köttfärs. Jag börjar och avslutar med ostsåsen. Innan jag ställer in den i ugnen så har jag ytterligare riven ost över formen. Ugnen sätter jag på 225 grader och låter den stå inne i ca 35-40 minuter.

 

Easy AdSense by Unreal