Korvstroganoff med ris eller pasta

Jag tycker att det är roligt att varva enkel husmanskost och göra lite mer avancerad matlagning emellanåt. Det här är en återkommande rätt, som förekommer med många olika alternativ. Det är enkelt att ha i lite extra grönsaker som tex paprika eller champinjoner, eller vad man har hemma. Korvstroganoff är perfekt mat att ha med sig i matlåda, då den smakar precis lika gott efteråt.

Det finns många varianter på hur man gör korvstroganoff, det här är grunden till hur vi gör den. Ibland har vi också äpple i, vilket är bra för det tar bort smaken av lök och gör hela stroganoffen lite sötare.

600 g Falukorv
1 gul lök, hackad
flytande margarin
1 msk fryst örter (vad jag har hemma, ofta lite gräslök, eller blandade örter)
(1 msk vetemjöl)
3-4 msk tomatpuré
4 dl matlagningsgrädde, eller 2 brk creme fraiche
salt
vitpeppar

ris
kokta morötter eller broccoli

Sätt på riset på en gång. Sen brukar jag börja med att hacka löken och skära korven (den kan du skära kvällen innan också för att spara lite tid när man kommer hem från jobb och förskola). Jag steker sedan lök och örter (och eventuella grönsaker) en liten stund innan jag tillsätter korven. Jag brukar steka lite i taget och sen hälla över det allt eftersom i en gjutjärnsgryta. När allt är stekt häller jag på tomatpurén och låter den få puttra själv med korven och löken en liten stund för att den ska ge det bästa av sina smaker till korvstroganoffen. Ibland pudrar jag över mjöl och rör runt innan jag häller på matlagningsgrädde eller creme fraiche. Jag häller inte riktigt på allt utan låter det koka ihop och se hur tjock den blir då den rett av mjölet. Smakar av med salt och peppar.

Vi brukar koka morötter eller broccoli och servera till, men idag hade jag paprika och äpple i stroganoffen istället.

Easy AdSense by Unreal