Wok med lax

Hemma hos oss brukar vi woka emellanåt. Det är ett bra sätt att göra det lite festligt så att barnen äter grönsaker. Vi brukar variera med att köpa färdig wokblandning med frysta grönsaker eller blanda av grönsaker vi har hemma. Eller ett tredje alternativ att piffa upp färdigköpta grönsaker med det man har hemma.

1 påse wokgrönsaker/grönsaker man har hemma
olja och smör
4-5 portionsbitar lax
sweet chilisås
Santa Maria, Sesamfrö

Jag brukar steka grönsakerna i en blandning av olivolja och flytande margarin, och häller på dem först när pannan är riktigt het. De ska sen stekas, enligt förpackningen 6-8 minuter, men jag upplever att det är för kort tid då de bara känns blöta då. Jag tillredde dem idag när vi åt Lax i ugn med chili och sesam – tillsammans med bulgur. Laxen ska vara inne ca 25 minuter och bulgur koka ca 12 minuter – så någonstans däremellan började jag med grönsakerna.

Laxen lägger jag på en plåt, eller i en ugnsform. Jag låter dem vara inne i ugnen 20 minuter och tar ut och häller på lite sweet chili och strör över sesamfrön och låter dem sen stå de sista fem minuterna. Det är gott att blanda bulgur och grönsaker först och sen lägga på laxen. Servera gärna med extra sweet chili och sesamfrön.

 

Easy AdSense by Unreal