Ugnsfalu med äpple och purjo

Det här är en snabblagad och god maträtt, som man kan förbereda och bara ställa in i ugnen när man kommer hem. Jag brukar göra på en hel ring så räcker det och blir över (oftast i alla fall, det är lite beroende på hur hungriga alla är)
Här kan man också passa på att fylla den med sina egna favoriter eller helt enkelt bara med det man har hemma.

I Ica Falukorvsring
1 liten smal purjolök i tunna strimlor
2 äpplen, typ Golden Delicious, skalad i tunna skivor
1 liten paprika, valfri färg
Felix ketchup
Jonny´s senap
riven mozzarella

Korven lägger jag mitt på ett ugnsfast fat, skär jack i den för att kunna fylla den med äpple och purjo. Jag lägger varannan med purjo, varannan med äpple. Det som blir över lägger jag runtomkring. Sen gör jag ett zickzack varv med både ketchup och senap över korven och avslutar med riven ost.

Potatismos

potatis
smör
mjölk
riven ost
salt
peppar

Beroende på hur mycket tid det finns och vad som finns hemma brukar jag både göra eget mos, eller piffa till pulvermos med lite extra smör, kryddor och riven ost. Jag föredrar att skära potatisen i mindre bitar för att det ska gå fortare att koka och sen använder jag en potatisstöt hellre än elvispen för att jag tycker att det brukar vara gott med att få några bitar kvar i moset och inte det där släta man får när man gör på pulver. Till korven och potatismoset serverar vi ketchup, senap, gurkmajonäs och majs.

Det här är en rätt som man kan ligga steget före, och ha potatisen skalad och skuren i bitar, korven färdigpreparerad i en form när man kommer hem och ska börja med kvällsmaten. Perfekt att bara sätta på ugnen, koka potatisen direkt och ställa in formen med korv i ugnen och maten är klar på ca 30 minuter. Jag brukar låta korven vara i ugnen närmare 25 minuter, man ser oftast på osten när det är klart, men självklart en sanning med modifikation – du brukar vara bra att skära i korven för att se så den är genomvarm.

Här går det också att variera ut i oändlighet. Det är bara att ta det som man har hemma och rensa kylen med, fylla med favoriten. Busenkelt och väldigt uppskattad – likaså tycker jag att det är en bra rätt att gömma grönsaker i, vilket det ibland kan bli protester för av barnen.

Easy AdSense by Unreal