Pastagratäng

Det här är egentligen del av en rest från förra veckan då vi åt pasta med kassler/skinksås men det som blev över hamnade i en form och så lite ost över.  Men jag skriver ändå upp hur vi gjort hela rätten.

1 bit kassler, skuren i små bitar
1 rödlöd, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
smör att steka i
2 burkar Creme bonjour vitlök och örter
2 pkt Milda fraiche

pasta, till det här valde vi en större variant ”lyxpasta”
riven ost

För att underlätta så passade jag på att skära kasslern i små bitar vid ett tidigare tillfälle för att just matlagningen skulle gå fortare. Först började vi med att fräsa den hackade rödlöken och den pressade vitlöken innan vi tillsatte kasslerbitarna. Därefter varvade vi creme bonjour och fraiche (det här är en produkt jag tycker om att ha hemma i kylskåpet då de har lite längre hållbarhet än vanlig creme fraiche) och lät det koka upp.

Den överblivna pastan lade jag bara i en ugnsform, bredde pastasåsen över och sen riven ost för att sedan värmas/gratineras i mitten av ugnen.Det här är med andra ord en rätt som redan var klar och stod i kylskåpet när vi kom hem. Perfekt för att det ska gå fort. Ugnen sätter jag på 200 grader och så låter jag formen stå inne i 25-30 minuter men håller koll för att osten inte ska bli bränd.

Gott till en grönsallad eller en bit bröd. Och självklart, det här är en variant av många – det går att byta ut, lägga till och använda sig av det man har hemma, sina favoriter och bara fantasin sätter gränser.

Easy AdSense by Unreal