Minestrina – Risonisoppa (smalmat)

En återkommande favorit hemma hos oss är en enkel buljongbaserad soppa. Minestrina. Barnen frågar ofta om vi inte kan äta ”rissoppa”. Detta för att soppan görs på Barilla Risoni, en risformad pasta som fungerar bra att ha både i soppa, som tillbehör, i risotto eller som bas i en sallad. Risoni är egentligen en gammal italiensk tradition som blev till för att kompensera att de inte har ris på de middagsbordet.

När vi lagar så måttar vi egentligen bara på en höft, men jag passade på i helgen att skriva ner ”hur vi gjorde”.

Denna räckte utan att det blev något över till 2 vuxna och 3 barn (den sväller efter ett tag, så absolut godast att äta när den är nygjord). Vi serverade vitlöksbröd från ICA till. Det är enkelt och tar i stort sett lika lång tid som det tar att göra vitlöksbröden som ska halvtinade vara inne i ugnen i 12 minuter och soppan ska koka 11 minuter efter att man hällt i risoni.

1½ liter vatten
3 st Knorr Kalvbuljong
1-2 tsk Santa Maria Basilika
½ paket Barilla Risoni

Sen kommer det enklaste… häll vatten i en kastrull, tre buljongtärningar, basilka och sen vänta på att det kokar upp och sedan hälla i en halvförpackning av risoni och följa koktiden på förpackningen. Det här är en enkel rätt som fungerar både som en enklare lunch, till middag med tillbehör som vitlöksbröd, varma smörgåsar eller en våffla efter. Vi har även använt den som en enklare förrätt då vi bjudit över vänner och det har varit mycket lyckat.

Vintips: Till soppan skulle jag vilja rekommendera ett av våra lite ”enklare vardagsviner” Villa Pucchini (32417) 85 kronor, som är ett rött vin från Toscana.

 

 

 

 

Easy AdSense by Unreal