Vi har rabarber både hemma och på torpet så det är roligt att hitta nya recept och möjlighet att ta reda på det. Jag gillar verkligen rabarber och en favorit här hemma är båda när jag gör rabarberpaj och den rabarberchutneyn som vi fått tips av systers sambo. Här kan man om man vill blanda i både jordgubbar och hackad vit choklad i muffinsarna. Men det är goda även som de är då de har en svag smak av kardemumma.
150 g rabarber
2½ msk + 1 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
½ msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl gräddfil
2½ dl vetemjöl, (150 g)
2 tsk bakpulver
½ tsk kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och dela rabarbern i små bitar. Blanda rabarbern med 2½ msk strösocker. Blanda sedan smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter mjölken. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt hälften av rabarbern i smeten och fördela den sedan i muffinsformar. Toppa med resterande rabarber. Grädda ca 25 min. Kontrollera med sticka att muffinsen är ”torra” inuti.