Jag har bullar på jäsning och passar på att göra kakor samtidigt. Idag blir det rabarbergrottor och PeachMelbagrottor. Fördelen med just dessa grottor är att man kan fylla dem med vad man vill/har hemma. Jag har tidigare gjort med lemoncurd, äpplemos, hallongrottor.
200 g smör
1 dl strösocker
2 msk marsanpulver
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
några rabarberstänger
socker
potatismjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, socker och marsanpulver poröst och tillsätt mjölet utblandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg och rulla ut längder som du sen delar i 30 bitar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar. Gör ett litet hål i varje kaka. Skär rabarbern i små bitar, blanda med socker och potatismjöl och lägg lite i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.