Cevapcici på grillen/muurikkan

Snabblunch på torpet, så vi steker Cevapcici muurikkan och fyller tortillabröd med dem och grönsaker. Vi har även gräddfil som sås, vilket också är bra om barnen tycker att kryddningen är lite stark. Tillbehör till är blandade grönsaker som sallad, gurka, paprika, rödlök och majs så kan man själv ta det man vill på sin tortilla. Vi gör upp eld i grillen och ställer muurikan där i som en snabb lösning innan vi hunnit bygga eldstad.

500 g köttfärs
1 påse kryddmix Santa Maria cevapcici
1 msk olivolja
½ dl vatten
sallad
gurka
rödlök
paprika
majs
gräddfil

Jag börjar med att blanda kryddmix med olja och vatten och låter det stå två minuter innan jag blandar ut köttfärsen. Därefter gör jag små biffar som sedan ska stekas på muurikkahällen. För att se vilken form som är bäst gör jag även en avlång på grillspett och en rund köttbulle.

(Grillmästaren hälsar att de platta biffarna var enklast att tillreda).

 

 

 

 

 

Till cevapcicin skär vi sedan grönsaker och låter var och en fylla sitt tortillabröd med det den vill ha.