Veckans mat v. 20

Måndag: Falukorvswok
Tisdag: Krämig baconsås med pasta
Onsdag: Frasiga laxkakor
Torsdag: Blomkålssoppa med persilja
Fredag: Kyckling teriyaki med wok
Lördag: Räkor och biffsallad från lokala woken/Bortbjudna på grillat
Söndag: Parmasallad från pizzerian/Grilla (Vi grillar rostasfilé och äter potatissallad)

Jag tycker att det är svårt att få ihop en del veckor. Det är aktiviteter, hantverkare, egen renovering, sambons resor med jobbet och så det fina vädret vissa dagar som gör att man vill hellre grilla och sitta ute på altan/åka iväg någonstans och äta än att stå inne och laga det som står på menyn. Jag har därför försökt att göra en ”mall” som vi testar ett tag framöver.

Mallen ser ut enligt följande;

Måndagar = ”barnens favoriter”, det är dessa dagar det blir korvstroganoff, pannkaka, köttbullar etc. Tisdagar = pasta
Onsdagar = fisk
Torsdagar = soppa
Fredagar = kyckling

Helgen = försöker vi hålla öppna för att kunna grilla etc. Då vi får leverans från Percys varannan vecka, har vi ofta kött och korv i frysen. Den här helgen har vi container på gården för att samla ihop grenar och kvistar från träden vi fällde, veden ska delas, klyvas och staplas och sedan torka så vi kan elda det till vintern. För att helgen skulle bli så enkel som möjligt grillar vi kött och köper färdig potatissallad från affären. Lördag är vi bortbjudna på middag men med ett litet knytkalas tar vi med oss ost och bröd. Jag gör även knäckebröden för att gardera mig mot eventuella allergier då dessa både är glutenfria och laktosfria.