Blomkålssoppa med persilja (smalmat)

Det här är en soppa som går fort att laga i ordning, bidrar med många smaker och som barnen älskar. Till och med de som inte äter blomkål annars säger att det här är deras favoritsoppa. Vill man kan man byta ut eller blanda blomkålen med broccoli. Du kan själv välja vad du vill ha för riven ost, eller så klickar du i en färskost, typ creme bonjour där du kan välja favoritsmak.

1 stort blomkålshuvud
ca 1 liter hönsbuljong
1 dl hackad persilja
1 dl riven ost
salt
svartpeppar

knaperstekt bacon (om man vill)

Dela blomkålen och koka det i buljongen tills det är mjukt, ca fem minuter. Tillsätt hackad persilja och rör om. Mixa blomkål, persilja och lite av buljongen. Häll över i kastrull och späd ytterligare med buljong tills den får en bra konsistens. Värm och rör ner osten tillsammans med salt och peppar. Jättegott att knapersteka bacon som du sedan strör i tallriken när du ska äta soppan.

Jag väljer att inte tillsätta mer salt, då det finns både i buljongtärningen och tillsätter man bacon är det också ganska salt. Soppan får ändå en väldigt god smak av persilja och blomkål. Till soppan gör jag i ordning ostsmörgåsar då vi nyligen bakat gifflar hemma.

Tips: Byt ut buljongtärningen och hoppa över bacon så har du en helt vegetarisk rätt.

Easy AdSense by Unreal