Kladdkaka After eight

Kladdkaka, en enkel, god och återkommande favorit hemma hos oss. Du kan äta den naturell utan smak tillsatt, det går bra att mosa i banan, lägga hallon i formen eller som vi gjort här, lagt ut After Eight ovanpå innan den gräddas. Till kakan serverar jag lite vispad grädde.

2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smält smör
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
½ krm salt
ca 10 rutor After Eight

Börja med att knäcka äggen i en bunke, tillsätt socker och vaniljsocker och vispa ordentligt. Måtta upp margarin och smält försiktigt på spisen, bryt ner blockchoklad och låt det smälta tillsammans. Vispa i mjöl och salt i ägg och sockerblandningen, när det är en jämn och fin smet häller du på det smälta smöret med choklad. (Använder du kakao i stället så blandar du i det tillsammans med vetemjöl och salt).

Passa på att pensla formen med lite smör också så att kakan inte fastnar i formen. Avslutningsvis lägger jag ut After eight rutor i ett dekorativt mönster. Ugnen sätter jag på 150 grader. Ställ formen långt ner i ugnen och klockan på ca 30 minuter, titta och känn efter försiktigt med en provnål om den är färdig. Den ska vara kladdig fortfarande, men ändå hålla ihop.