Bullar i sin ära, men ibland vill man att det ska gå ännu fortare. Att göra bullarna i långpanna är därför ett enkelt alternativ. Dessa åt vi hemma hos min syster och hon hade gjort två olika varianter, en med vaniljkräm och en med blåbärssylt.
150 g smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 ägg
1 dl strösocker
½ tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelfiaost
Fyllning:
Färdig marsansås
Fyllning:
valfri sylt:
Smält smöret och tillsätt mjölken – värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, lös upp den med lite av degspadet och tillsätt sedan resten. Tillsätt ett ägg (det andra sparas till pensling), socker och salt. Rör sist ner 11-12 dl av vetemjölet OBS! – degen ska bara lös. Låt degen jäsa i 30-40 minuter. Under tiden gör du fyllningen. Rör ihop det smöret med vaniljsocker och florsocker – tillsätt philadelfiaosten. När degen jäst färdigt, tömmer du ut den i en smord långpanna och fördelar den jämnt över plåten. Med hjälp av en liten tesked gör du små grottor och lägger dit lite av fyllningen. Gör detta över hela bulldegen. Låt jäsa 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna ca 20 min i 200 grader och låt den svalna innan du skär i rutor. När du serverar kakan kan du strö över lite florsocker. Alternativt strö över lite pärlsocker då du penslat bullarna med ägget.