Jag gör en enkel köttgryta med champinjoner. För att sätta lite extra smak på den har jag cantadou eller philadelphiaost med vitlökssmak i grytan. Till serverar jag kokta morötter och bulgur. För att det ska bli lite mer uppskattat hos barnen ställer fram vinbärsgelé.
strimlat fläskkött
gul lök
champinjoner
smör att steka i
salt
peppar
cantadou vitlök
matlagningsgrädde
basilika
till:
ris, bulgur eller couscous
vinbärsgelé
Jag börjar med att strimla kött, dela champinjonerna och hacka löken. Steker lök och svamp i lite smör, vill man kan man ha en vitlöksklyfta i också, men jag har även vitlökssmak på osten så jag håller mig från att pressa i en klyfta. Jag låter svampen ligga kvar tills den inte släpper mer vätska. Då tar jag ur och steker köttet för sig, saltar och pepprar lite. När köttet verkar genomstekt lägger jag ner cantadou och matlagningsgrädde och låter det stå och bli genomvarmt och så att osten smälter i såsen. Innan jag ställer fram maten på bordet klipper jag lite basilika och strör över.