Dessa kakor gör vi till jul, små söta stjärnor glacerade och dekorerade med silverkulor. Man behöver inte dekorera dem med silverkulor men de blir lite exklusivare och lockar lite mer på kakfaten. Dessutom om man inte har för många kaksorter kan det vara trevligt med en kaka som både smakar och ser god ut.
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
2½ dl socker
1 ägg
Glasyr och dekoration:
3 dl florsocker
2 msk citron, pressad
1 tsk silverkulor
Blanda de fyra första torra ingredienserna i en skål. Kör smör och socker i en matberedare till en massa eller använd elvisp. Tillsätt ägget och blanda väl. Häll i mjölblandningen och kör till en smidig deg. Forma degen till två bollar, platta till och svep in i plastfolie. Låt vila i kylen 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen till ca 1/2 cm tjocklek mellan plastfolie och ta ur stjärnor med kakmått. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen 6–8 minuter. Låt kakorna svalna på galler och rör ihop en slät glasyr. Bred den över kakorna och strö över silverkulor.