Ostgratinerade kotletter

Det här är en rätt med både tomater, basilika och mozzarella, lite inspiration och längtan till Italien. Enkel att laga och mycket god med den tomatbaserade skysåsen till. Fläskkotletterna blir genomstekta och möra i ugnen medan pastan kokar. Jag hade färsk basilika och persilja, men det går lika bra att använda torkad.

 

4-5 fläskkotletter
smör
salt
peppar
4 skivade tomater
riven mozzarella ost
2 tsk hackad basilika
2 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong
2 msk klippt persilja
1 krossad vitlöksklyfta

pasta
ruccola

Skåra kanten lite på kotletterna. Stek i margarin, cirka två minuter per sida. Salta och peppra och lyft över dem till en ugnsfast form. Lägg på skivad tomat, täck med ost och basilika. Gratinera i ugn 225 grader i 7-8 minuter till osten smält. Häll bort det mesta av fetten ur stekpannan och använd sedan resten till att vispa ur tillsammans med tomatpuré, buljong, persilja och vitlök. Lägg upp pastan på tallrikar, häll på buljongen och lägg kotletterna överst. Servera gärna med lite ruccola till som bryter av smaken på ett trevligt sätt.