Penne med fläskfilé, basilika och parmesan

Vi avslutar helgen då vi lagt golv i barnens rum med att äta en pasta med fläskfilé och parmesan. En lättlagad delikatess som man kan variera efter vad man har hemma eller har för favoriter. Jag har ingen svamp hemma, vilket annars är gott att ha till så jag tillsätter en tesked kantarellfond för att ändå få lite svampsmak.

4 port penne, eller valfri pasta
ca 500 g fläskfilé
1 lök
1 vitlöksklyfta
olja eller margarin att steka i
4 dl matlagningsgrädde
1 tsk kantarellfond
salt
peppar
1 kruka basilika
1 dl riven parmesanost
maizena

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Putsa och skär fläskfilén i strimlor. Hacka lök och pressa vitlöken. Stek kött och lök i olja eller smör. Häll på grädde och låt allt koka ett par minuter tills såsen tjocknat. Red av såsen med maizena som du kan röra ner i kokande vätska. Låt såsen puttra ytterligare ca 4 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar och klipp ner basilika. Avsluta med att vända ner parmesan. Blanda ner pastan med såsen och lägg upp pastan på tallrikar, garnera med färska basilikablad och riv parmesan över, alternativ så servera såsen till pasta.