Tacogryta

Taco är gott, men det är även roligt att variera i flera olika former, här lagar vi en gryta gjord på strimlat fläskkött. Till maten serverar jag grönsaker, salsa och kokt ris. Här kan man passa på att välja de grönsaker man tycker om och även styrka på salsa.

500 g skinka, strimlad, färsk
1 msk smör
3 dl kelda matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 st köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 msk tacokrydda

Tillbehör:
råa lökringar, majs, het tomatsalsa, sallad och kokt ris

Skär köttet i strimlor. Stek det i smör i en stekpanna. Blanda ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och tacokrydda i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan och låt allt småkoka ca 5-10 min. Servera med tillbehör.