Till maten är det gott med en tomatsallad. De italienska smaklökarna i familjen vill gärna ha sina tomater med balsamvinäger så jag blandar tomater och rödlök som jag skurit i bitar och häller balsamvinäger över och låter det stå och dra innan vi äter. Det är även jättegott att skiva lite mozzarella och varva tomater och mozzarella och sedan strö rödlök över innan man ringlar över balsamvinäger och då kan man också gärna ta pyttelite olivolja och ringla över. Pricken över i är några kvistar med basilika
3-4 tomater
1 rödlök
1-2 förpackning mozzarella eller en stor
olivolja
balsamvinäger
basilikablad
Beroende på om jag gör med eller utan mozzarella skär jag tomaterna i hela skivor eller halvmånar och sedan mozzarellan på samma sätt för att sedan lägga dem omlott på ett fat. Löken skär jag tunt, eller mindre bitar, därefter häller jag över balsamvinäger och ringlar lite olivolja, toppar med basilikablad. Gör jag den enkla modellen lägger jag tomater och rödlök i en skål och häller balsamvinäger över.